Jom follow kami untuk kemaskini terkini

Friday, November 19, 2010

Fat monkey from flipflops

If you’re like me, you’ve fantasized about making a giant, fat monkey out of flip flops several times in your life. Well, some students in Sao Paulo did just that.

Dutch artist Florentjin Hofman designed the structure, and the students involved in the project appropriately named it “Fat Monkey,” just in time for Pixelshow’s 2010 conference, which showcases art with a pixelated look. Students built the monkey’s body out of flip flops because the sandals are a long-standing trademark of Brazil.

Thursday, November 18, 2010

Kegagalan manjaringkan gol paling buruk



GUANGZHOU: Mungkinkah ini satu kegagalan menjaringkan gol yang paling buruk sepanjang zaman?

Pemain remaja Qatar, Fahad Khalfan pasti menangisi kesilapan terbesar di Sukan Asia - gagal jaringkan gol meskipun gawang tidak lagi dikawal sesiapa dan paling menyedihkan jarak bola dengan pintu hanya satu meter! Insiden yang berlaku ketika menentang Uzbekistan itu hangat diperkatakan media.

“Qatar yang malang,” menjadi tajuk utama tabloid Britain, The Sun.

“Ini pasti sejarah terburuk kegagalan menjaringkan gol dalam dunia bola sepak. Fahad kini memegang rekod pemain paling gagal menyempurnakan jaringan ketika menentang Uzbekistan di Sukan Asia.” Bagai mencurah garam ke atas luka pemain berusia 18 tahun Qatar itu, akhbar terbabit menayangkan semula rakaman video di laman web mereka yang menyaksikan juara bertahan itu tersingkir pada masa tambahan apabila tewas 1-0.

Khalfan berebut bola di udara dengan penjaga gol Uzbekistan, Timur Juraev yang menyepak kosong ketika mahu menyelamatkan keadaan.

Penyerang Qatar itu kemudian menggelecek bola hingga ke garisan gol dan melepaskan rembatan menggunakan kaki kiri yang tersasar melepasi tiang sehingga rakan sepasukan menyerbu pemain remaja itu yang gagal menjaringkan gol. - AFP

Wednesday, November 17, 2010

Erk! Tekanan perasaan ke ni?

Kadang-kadang kalau kita terlalu tertekan apa benda yang kita buat pun tak perasan kan? tak percaya tengok video ni.

Tuesday, November 16, 2010

Malang tidak berbau



Ajaran Ayah Pin

Ajaran Ayah Pin adalah sesat,menyeleweng dan membawa kepada rosaknya akidah. Kerana itu hendaklah orang ramai menghindarkan diri dari terbabit dengannya.
Fatwa:
Oleh yang demikian,untuk menjalankan kuasa-kuasa yang diberi di bawah Seksyen 25 Enakmen Pentadbiran Hal Ehwal Agama Islam 1986, Jawatankuasa Fatwa Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu dengan ini membuat dan mengeluarkan Fatwa berikut:

1. Bahawasanya ajaran dan pegangan Ayah Pin adalah palsu,sesat,menyeleweng dan boleh membawa ancaman kepada ketenteraman orang awam serta merosakkan akidah.

2. Oleh yang demikian orang ramai di negeri ini hendaklah menghindar diri daripada terlibat dengan pegangan dan ajaran Ayah Pin tersebut.

Tarkih Pewartaan : 4 Disember 1997

Keterangan, Antaranya : (klik more)

Monday, November 15, 2010

Kedai komputer melakukan penipuan?

Dunia memang penipuan, ada penipuan yang dapat kita jangkakan, ada pula penipuan yang tidak dijangkakan. Berita yang disiarkan oleh five tv UK semalam, menarik saya untuk mencoretkan sedikit nasihat kepada pembaca berkenaan penipuan serius yang dilakukan oleh kedai-kedai baiki komputer. Laporan dan kajian yang dilakukan adalah di beberapa buah kedai di London, tetapi saya yakin ia mungkin sahaja berlaku di tempat lain khususnya Malaysia.

Menurut laporan itu, pihak penyiasatan sengaja merosakkan sedikit komputer mereka dengan melonggarkan internal cip memori (amat muda untuk dibaiki). Kemudian, menyerahkannya ke beberapa buah kedai komputer untuk proses baikpulih.

Apa yang menarik, pada masa yang sama, mereka memasang sejenis alat khusus tersembunyi di komputer masing-masing berupa kamera, yang boleh merakam wajah technician di hadapan screen komputer dan juga apa sahaja page yang ditekan oleh technician tersebut.

Sunday, November 14, 2010

KL atau New York?

Ok, aku baru tengok video ni kat blogserius dan aku terus capture thumbnail. Entahlah remaja zaman sekarang, nak buat KL macam Amerika kot? atau sekadar menyokong statement dalam filem Budak Kelantan "baru la amerika!!".

Remaja la ni tak kisah da, asal boleh enjoy, menepati apa yang dorang nak semua halal. cakap lebih tak gune kalau yang lain pun mengiyakan je. Komen korang?

video? klik more la, aku sharekan je. bukan aku yang upload.

Kuasa alam

Beranikah anda mengadapi situasi begini. Kuasa alam jangan diperlecehkan.


gambar yg lagi dahsyat selepas ini.

Anda kenal Ariel Sharon?

A life-sized art installation of former Israeli Prime Minister Ariel Sharon lying comatose in a hospital bed by Israeli artist Noam Braslavsky.

Gambar di atas ialah gambar PATUNG Ariel Sharon yang koma. Mantan Perdana Menteri Israel itu telah koma selama 5 tahun. Minggu lalu keluarganya memutuskan untuk merawat bekas orang nombor satu Israel itu di rumah.

Pada pagi Jumaat lalu, kelihatan ambulan membawa bekas perdana menteri Israel. Ambulans dari unit intensive care yang membawa Ariel berjalan dengan kawalan ketat polis menuju Sycamore Farm, kediamannya yang terletak di bagian selatan Israel.

Shlomo Noi, ketua unit Sheba Hospital, dekat Tel Aviv, menyatakan pada radio Angkatan Darat Israel bahawa Ariel Sharon akan di bawa kembali ke hospital pada hari minggu untuk dibuat latihan beberapa kali sebelum dapat dipastikan bahawa dia boleh diubati di rumah secara tetap.

Pada 4 Januari 2006, ia mengalami stroke menyebabkan dia koma dan tak tidak pulih sehingga kini. Sharon, 82 tahun, dipandang sebagai tokoh penuh kontroversi oleh banyak pihak di dalam dan luar Israel. Penyokongnya menyanjungnya sebagai pemimpin yang cuba memulihkan keamanan tanpa mengorbankan kepentingan keselamatan Israel. Manakala umat Islam menggelarnya penjenayah perang kerana jenayah yang didakwa berkaitan pembunuhan ramai-ramai Sabra dan Shatila pada tahun 1982

Bekas Perdana Menteri Israel ke 11 yang menjadi Jeneral semasa peristiwa Nakbah pada tahun 1948 yang membawa malapetaka kepada rakyat Palestin.

http://2.bp.blogspot.com/_oKAqpxZjB5c/TN1D671XU1I/AAAAAAAANxY/IddgSAE7a9w/s1600/SharonassetContent02.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_oKAqpxZjB5c/TN1DZOdnOvI/AAAAAAAANxI/g5q3JdAewaI/s1600/Sharon%2BassetContent.jpg

Pada awalnya, Sharon dimasukkan ke hospital kerana berlaku penyumbatan di bahagian otak yang menyebabkan lumpuh seluruh badan dan akhirnya koma. Namun, keadaannya semakin serius memandangkan badannya kian mereput dan membusuk akibat jangkitan kuman walaupun masih bernyawa. Menurut para doktor lagi, sekiranya perlu, mereka terpaksa memotong bahagian-bahagian yang mereput untuk mengelakkannya menjadi semakin parah.

Beginilah balasan dunia dari Allah SWT kepada orang yang telibat memimpin para tentera untuk menyerang Sinai dan Lebanon. Dia jugalah yang menyembelih para tawanan Mesir.

Saat ini dia tidak sedar sama sekali dan tidak mengetahui apa yang belaku di sekelilingnya. Sebagai balasan dan iktibar, Allah SWT memperlihatkan kepada kita keadaan Sharon laknatullah yang suka menumpahkan darah ini dengan azabnya iaitu membusuknya jasad sedangkan ia masih hidup. Bangkai bernyawa....

Wallahuallam...